OTAC I SIN LEKARI PREMINULI OD KORONE: Ostali smo bez dva stuba naše porodice

Novosti online

12. 08. 2020. u 21:15

OTAC i sin, koji su posvetili ceo život kao doktori da pomažu ljudima, preminuli su od korona virusa u razmaku od nekoliko nedelja.

ОТАЦ И СИН ЛЕКАРИ ПРЕМИНУЛИ ОД КОРОНЕ: Остали смо без два стуба наше породице

Foto: EPA

Dr Horhe Valjeho (89) i njegov sin dr Karlos Fransisko Valjeho (57) primljeni su isti dan u bolnicu u američkoj državi Florida, posle sumnje da je Karlos "zakačio" korona virus od jednog do pacijenata.

Karlos, koji je specijalizirao dijagnostiku, radio je na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa, te se sumnja da se upravo zarazio lečeći pacijente, a onda je inficirao i svog oca.

Obojica su istog dana primljeni u bolnicu, a šest dana kasnije stariji dr Valjeho podlegao je posledicama bolesti COVID-19. Karlos se naredna 42 dana borio sa korona virusom na odeljenju Intenzivne nege, ali je i on podlegao ovoj smrtonosnoj infekciji.

- Bukvalno smo ostali bez dva stuba naše porodice - kaže Horheova unuka i Karlosova nećaka Džesika Valjeho.

Florida je postala jedna od najteže pogođenih oblasti korona virusom u Sjedinjenim Američkih Državama.

Prema poslednjim informacijama, više od 5,3 miliona ljudi je zaraženo koronavirusom u SAD, dok je preko 168.000 umrlo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi