JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONE: Preminula žena iz Kikinde

R.Šegrt

28. 07. 2020. u 20:05

U KIKINDSKOJ Opštoj bolnici od posledica covida 19 tokom vikenda preminula je pacijentkinja (84) koja je osim ovog, imala je i druga hronična oboljenja, srčane slabosti i dijabetes. Ona je četvrta žrtva korone u ovom gradu u drugom talasu širenja zaraze, a ukupno osma otkako je virus registrovan u našoj zemlji.

ЈОШ ЈЕДНА ЖРТВА КОРОНЕ: Преминула жена из Кикинде

Foto: Rada Šegrt

U kikindskoj bolnici trenutno se leči 31 pacijent, među kojima je i jedan državljanin SAD, koji je u Kikindu došao u privatnu posetu početkom ovog meseca. On je u stabilnom stanju, sa blažim oblikom oboljenja. U najlošijem stanju je jedan pacijent koji se već više dana nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

- Pacijenti koji su na lečenju imaju između 40 i više od 80 godina. Nijedno od 13 obolele dece nije na bolničkom, već kućnom lečenju – saopšteno je za lokalne medije iz ove ustanove.

Za lekare je ohrabrujuće da pacijenti sada imaju malo blažu kliničku sliku od onih koji su oboljevali u martu i aprilu. Zbog toga se većina, od ukupno 106 zaraženih,  nalazi na kućnom lečenju. Prema zvaničnim podacima u kućnoj samoizolaciji  sada je 87 Kikinđana, što je daleko manje nego u prvom talasu kada je bilo i do 800 građana.

PRVA ŽRTVA IZ KIKINDE

Podsećamo da je prva žrtva korone u našoj zemlji bio je muškarac iz Kikinde, star 59 goidna, koji je 20. marta preminuo u Kliničkom cnetru Vojvodine. Posle njega u istoj ustanovi preminula su još dvojica muškaraca, njegovih prijazelja, koji su se zarazili u kontaktu s njim. Svi su imali pridružena ozbiljnaa hronična oboljenja. Od posledica covida 19. u Beogradu je 1. aprila, preminuo i državni sekretar Branislav Blažić. On je živeo u Beogradu, a rođen je u Kikindi gde je i sahranjen.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!