U NEMAČKOJ: Nastavnici traže obavezne maske na nastavi

Tanjug

10. 08. 2020. u 12:33

PREDSEDNIK Udruženja nastavnika Nemačke Hajnc Peter Majdlinger zatražio je uvođenje obaveze nošenja maski za vreme nastave u nemačkim školama.

У НЕМАЧКОЈ: Наставници траже обавезне маске на настави

Foto: Depositphotos

"Ko želi normalni nastavak nastave ne može izbeći uvođenje obaveze nošenja maske", kazao je Majdlinger listu "Pasauer Noje Prese".

Kazao je da nastavnici i đaci nisu fanovi maski, ali da je nošenje maske "žrtva" koju moraju privremeno podneti kako bi se sprečio drugi talas infekcije.

Istakao je da je suludo da se maske nose u supermarketima, vozovima, autobusima, restoranima i na manifestacijama, a da se od to, kao i meru distanciranja, odustane u školama.

Podršku nastavnici dobili su od premijera pokrajine Severne Rajne Vestfalije Armina Lašeta.

On smatra da je obaveza nošenja maski za starije đake moguća mera.

"Svuda tamo gde je nemoguće pridržati se potrebne distancije mora se biti obazriv i neophodne su maske“, kazao je Lašet ZDF-u.

Inače, njegova pokrajina uvela je obavezu nošenja maski za starije đake, kojima počinje škola sredinom ove nedelje, a ta mera važi do kraja meseca.

"Neophodno je biti obazriv na početku. Trajno nećemo moći primeniti tu meru, ali potrebno nam je više iskustva s tim u vezi", dodao je Lašet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije