GENERALI SU MI REKLI DA JE EKSPLODIRALA BOMBA: Trampovu izjavu o Bejrutu demantovao Pentagon

Novosti online

05. 08. 2020. u 08:27

AMERIČKI predsednik Donald Tramp izjavio je da su mu generali američke vojske preneli da je eksploziju u Bejrutu, u kojoj je stradalo više najmanje 78 ljudi, izazvala ''neka vrsta bombe''.

ГЕНЕРАЛИ СУ МИ РЕКЛИ ДА ЈЕ ЕКСПЛОДИРАЛА БОМБА: Трампову изјаву о Бејруту демантовао Пентагон

Foto: EPA

- Sreo sam se sa nekim od naših velikih generala i čini se da oni misle da to nije bio događaj izazvan nekakvom fabričkom eksplozijom... Čini se da oni misle da je u pitanju bio napad. Bila je to neka vrsta bombe - kazao je Tramp, a prenela agencija Asošijejted pres.

Ipak, Ministarstvo odbrane SAD praktično je demantovalo navode američkog predsednika, i u saopštenju su naveli da ne vide znake da je eksplozija u luci u Bejrutu povezana sa napadom, navodi Si-En-En, pozivajući se na tri neimenovana činovnika Pentagona.

Kako je ukazao jedan od izvora televizije, u slučaju da je bilo indicija da se radilo o napadu, američka vojska u regionu bi bila podignuta u stanje povećane borbene gotovosti i dobila pojačanje. Po njegovim rečima, ništa od toga se nije desilo.

Više libanskih zvaničnika je prethodno reklo da je eksploziju u skladištu u bejrutskoj luci najverovatnije izazvalo 2.750 tona amonijaka, koji tu više godina bio uskladišten mimo bezbednosnih propisa.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu