FAUČI: Vakcina "široko dostupna“ kad zađemo u 2021. godinu

Tanjug

25. 07. 2020. u 00:31 >> 00:06

ФАУЧИ: Вакцина широко доступна“ кад зађемо у 2021. годину

Entoni Fauči Foto AP

VAKCINA protiv kovid-19 verovatno neće biti „široko dostupna“ ljudima u SAD sve dok ne zađemo „nekoliko meseci“ u sledeću godinu, rekao je danas Entoni Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti.

„Mislim da ćemo, nekoliko meseci nakon što uđemo u 2021. godinu, imati vakcinu koja bi bila široko dostupna ljudima u Sjedinjenim Državama“, rekao je Fauči za Vašington Post.

Prema njegovim rečima, ključna reč je "široko dostupna". "Verovatno je da ćemo početkom sledeće godine imati na raspolaganju desetine miliona doza", naveo je on.

"Kompanije koje su uključene u izradu ovih vakcina, sa kojima su mnoge savezna vlade u tesnoj saradnji, obećale su da će, kad uđemo u 2021. godinu, biti na stotine miliona doza. A onda možda nekad nakon toga milijarde doza", zaključio je Fauči, prenosi CNN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dhc

25.07.2020. 11:17

Izgleda da se sve ovo radi kako bi se covecanstvo smanjilo odnosno vakcinisalo nepoznatim engleskim i nemackim supstancama. Jedino je Ruska vakcina prava koju daju besplatno. Zivela Ruska federacija.