DESETINE vernika i turista koji su došli u Istanbul da prisustvuju prvoj molitvi u Aja Sofiji od kako je pretvorena u džamiju, izazvali su manji incident kada su probili policijski kordon kako bi prišli bliže zdanju.

zoran

24.07.2020. 12:52

Dzamiju Al-Masjid Al-Aqsa u Jerusalimu, koja je teće najsvetije mesto muslimana, treba pretvoriti u hrišćanski hram.Ako muslimani smatraju da je normalno da jedan od najsvetih hramova hrišćana, treba pretvoriti u džamiju, onda je valjada normalno do to isto treba uraditi sa ovom džamijom.

prellee

24.07.2020. 13:07

Bully ponašanje Erdogana. Osvajač, ili novi Sultan nije u stanju da podjeli kulturno dobro sa drugim narodima, sa drugim vjernicima i da ga koristi kao muzej za sve. Otima i želi sve za sebe. To nije uredu i za svaku je osudu. Erdogan je izazivač rata i nemira. Svoj narod nije u stanju da ubijedi i onda ga huška na hrišćanstvo, na druge vjernike...Nikako ovo nije dobro. Aja Sofija pripada svima a ne samo muslimanima. Ovo je iskoristio da uradi sad jer je vidio da je Rusija zavisna od Turska. Putin šuti a nije smio da mu šuti.

iz glave

24.07.2020. 13:08

свака им је молитва са жртвама... користите права имена, Аја Софија је Света Софија, Фрањо је Франциско итд

Nebojša

24.07.2020. 13:11

Pravoslavni nemaju MISU nego sluzbu, pravoslavni nemaju biskupe nego episkope, pravoslavni nemaju katedrale nego saborne hramove i u zadnje vreme se proturaju u sluzbi ekumenizma nazivi koje mi pravoslavci ne koristimo niti cemo koristiti. Tako radi u zadnje vreme SPUTNIK a sada vidim i ovde isti slucaj i sa time treba prestati.

Mih

24.07.2020. 13:24

Bez obzira kome se budu klanjali i čije molitve se budu u njoj proiznosile Sveta Sofija svojom arhetekturom i mozaicima nemo svediči u čiju čast je ovu bogomolju 534.god. podigao car Justinijan!

Bocan

24.07.2020. 13:39

Sve je to licemerje i foliranje. Dali je to pitanje neko postavio pred UN? Što neka pravoslavni država nije ukinula diplomatske odnose sa Turskom? Grčka, Rusija, Srbija... Zapad... Hajde da sad sve džamije pretvorio u crkve, muzeje... Nama to ne pada ni na pamet. Sledeći potez Erdogana će biti da pomuslimani sve hrišćane.

maniks

24.07.2020. 13:39

To muslimani zure da predju u hriscansku veru, prvi medju njima Erdogan. Ja neznam ni jednog hriscanina koji bi usao u crku a da je pre toga bila dzamija.