U ITALIJI NOVA ŽARIŠTA: Ponovo raste broj slučajeva

Tanjug

24. 07. 2020. u 08:43

U ITALIJI ponovo raste broj novih slučajeva zaraženih virusom kovid-19 i, prema poslednjim podacima, prvi put u poslednjih mesec dana povećan je za više od 300, a širom zemlje identifikovana su nova žarišta.

У ИТАЛИЈИ НОВА ЖАРИШТА: Поново расте број случајева

Foto: Depozit

Prema navodima italijanskih medija, otkriven je klaster u regionu Molize, gde je zaraženo sedam osoba poreklom iz Venecuele, od kojih je pet stiglo u Kampobaso 7. jula iz Srbije.

Do pre nekoliko nedelja polovina italijanskih regiona bila je bez novih slučajeva kovida-19, dok je juče samo Dolina Aoste bila bez novoobolelih od tog virusa.

Prvi put od 18. juna broj novih slučajeva na dnevnom nivou premašio je 300 i iznosi 306, dok je svega dva dana ranije bilo 129.

Među novim žarištima je Trento gde su zabeležene desetine slučajeva, a virus je identifikovan i u jednom domu za stare u Bolonji, gde ima 15 slučajeva pozitivnih.

Lombardija je i dalje najteže pogođen region Italije sa 81 novoobolelim od kovida-19, što je 30 više nego dan ranije, a u Laciju je broj novozaraženih povećan sa 16 na dnevnom nivou na 26 novih slučajeva, od kojih je 12 "iz uvoza".

Italijanska vlada planira da produži vanredno stanje do 31. oktobra, a regionalni predsednici razmatraju nove mere za sprečavanje širenja virusa kovid-19, koje će se najpre odnositi na noćne izlaske i okupljanje ljudi.

U Italiji je do sada kovidom-19 zaraženo 245.338 ljudi, od kojih je 12.404 aktivnih slučajeva, a 35.092 je umrlo od posledica tog virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!