ŠESTI DAN ZAREDOM 15.000 POZITIVNIH: U 50 bolnica na Floridi nema nijednog slobodnog kreveta na intenzivnoj

Tanjug

21. 07. 2020. u 08:32

SITUACIJA na Florida gde se šesti dan za redom broj pozitivnih na korona virus kreće između 10 i 15 hiljada dnevno, postala je izuzetno teško i u 50 bolnica, širom zemlje nema nijednog slobodnog kreveta na jedinicama intenzivne nege.

ШЕСТИ ДАН ЗАРЕДОМ 15.000 ПОЗИТИВНИХ: У 50 болница на Флориди нема ниједног слободног кревета на интензивној

Foto: AP

Kako bi se uticalo na ovako tešku situaciju juče je na snagu stupilo pravilo da svako ko bude primećen bez maske mora da plati kaznu od 50 dolara, a treći put ona će iznosti 500 dolara, prenose američki mediji.

Florida sa do sada 356.000 obolelih i 5.072 umrlih nije samo novi epicenar u SAD već je među najvećim žarištem na svetu. Kada bi bila samostalna država bila bi odmah posle SAD, Brazila, Indije i Rusije, rame uz rame sa Južnoafričkom Republikom.

Članica Kongresa Dona Šalala, tražila je od guvernera da se zatvori Florida.

Gradonačelnik Majami Biča Dan Gelber uveo je u subotu policijski čas od 20:00 kako bi svi barovi i prostori za žurke bili zatvoreni.

Između ostalog organima reda dodatne problem prave i masivne COVID žurke koje u nameri da šire virus organizuju bande u iznajmljenim luksuznim kućama za odmor.

Tokom večeri policiji stigne i nekoliko stotina pritužbi, na žurke na kojima učestvuje između 50 i 600 članova bandi iz cenralne Floride.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati