Dvoličnost američkih političara: Umesto da gledaju probleme u SAD, smeta im referendum i podrška Rusa Putinu

Branko Vlahović

06. 07. 2020. u 12:06

UMESTO da se pozabave svojim jadima, nemirima, rušenjem spomenika i borbom protiv korone, američki političari, koji sebe smatraju svetskim učiteljima demokratije, prekorevaju građane Rusije što su na referendumu podržali Putina! Političkoj eliti u Vašingtonu i njihovim poslušnicima širom sveta zasmetala je ustavna promena po kojoj aktuelni predsednik Rusije može i posle isteka ovog mandata, 2024, da bude uzastopno biran još dva puta.

Дволичност америчких политичара: Уместо да гледају проблеме у САД, смета им референдум и подршка Руса Путину

Foto: Novosti arhiva

A u Americi smatraju da ne postoji teži politički protivnik od Putina. Kako je to nobelovac Aleksandar Solženjicin primetio: čim je Putin počeo da podiže Rusiju, krenuli su i napadi na njega. Zapadu treba slaba i poslušna Rusija koja bi im bila sirovinska baza.

Neki zapadni mediji požurili su da u naslove stave da će Putin biti predsednik do 2036. godine, kada će napuniti 84 godine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je poručio zapadnim kritičarima da produženje predsedničkog mandata nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Možda nekome zazvuči čudno, ali je sasvim tačno i lako dokazivo: Zapad je zaslužan za veliki izlazak Rusija na glasačka mesta kao i za veliku podršku Putinu. Kad je god Zapad imao velike medijske kampanje protiv Vladimira Putina i pokušavao da ga u svojim medijima demonizuje, njemu je popularnost rasla. U vreme dok su Putina na Zapadu predstavljali kao supermena, nije imao tako visok rejting.

Rusi su veliki narod, sa velikom prošlošću, pa u Vašintonu i na Zapadu moraju da shvate da su u Rusiji alergični na pokušaje političkih učitelja da im određuju šta je dobro. Svako ko u Rusiji dobije etiketu stranog plaćenika, nema u svojoj zemlji političku perspektivu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri