Florida ima sve oznake budućeg epicentra korona virusa

Tanjug

18. 06. 2020. u 22:53

Florida ima sve oznake sledećeg velikog epicentra korona virusa prema projekcijama naučnika iz Dečje bolnice u Filadelfiji i Univerziteta u Pensilvaniji.

Флорида има све ознаке будућег епицентра корона вируса

Foto: Tanjug / AP

"Potencijal da se virus tamo odnese je veoma, veoma velik i može da ima katastrofalne posledice" zbog populacije u godinama i velikog broja domova za stare i penzionerskih zajednica, izjavila je danas za CNN dr Džini Maraco, direktorka odeljenja za zarazne bolesti na Univerzitetu Alabama u Birmingemu.

Florida se pridružila američkim državama: Alabami, Arizoni, Kaliforniji, Nevadi, Severnoj Karolini, Oklahomi, Oregonu, Južnoj Karolini i Teksasu, u kojima se svakodnevno primećuju rekordni sedmodnevni proseci novih slučajeva korona virusa, pokazala je CNN-ova analiza podataka sa Univerziteta Džons Hopkins.

U SAD 23 države beleže trend porasta novih slučajeva korona virusa, a zdravstveni stručnjaci i dalje naglašavaju važnost preduzimanja mera predostrožnosti za smanjenje širenja virusa.

Prema rečima profesora medicine na Univerzitetu Džordž Vašington Džonatana Rajnera, istina je da je pandemija još uvek veoma aktivna u SAD, da još nema povratka u normalu i da postoje teške stvari koje javnost mora da uradi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane