KINA OBJAVILA SIMULACIJU INVAZIJE NA TAJVAN: Uništite stub nezavisnosti Tajvana (VIDEO)

Novosti online

28. 05. 2024. u 19:47

ISTOČNA komanda Narodne oslobodilačke armije Kine objavila je video simulaciju svojih raketnih snaga koje izvode masivan napad na Tajvan.

КИНА ОБЈАВИЛА СИМУЛАЦИЈУ ИНВАЗИЈЕ НА ТАЈВАН: Уништите стуб независности Тајвана (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Simulacija od 70 sekundi napravljena je kombinacijom animacije i snimaka i prikazuje ratne brodove, kopnene lansere raketa i lovce koji lansiraju talase projektila na ostrvo.

- Uništite stub nezavisnosti Tajvana! Udarite na bazu tajvanske nezavisnosti! Prekinite krvotok tajvanske nezavisnosti!", navodi se u videu.

Video je objavljen u vreme kada je Kina izvodila vojne vežbe „Joint Svord-2024A“ oko Tajvana. Borbeni avioni su tokom vežbi potpuno opkolili Tajvan.

Vežbe su usledile nakon što je novi predsednik Tajvana Laj Čing-te položio zakletvu i odmah napao kinesku vladajuću partiju u svom inauguracionom govoru.

Peking je osudio njegove izjave kao "priznavanje nezavisnosti" i rasporedio svoje snage kao "snažnu kaznu za separatističke akte snaga koje se bore za nezavisnost Tajvana".

Kina je više puta kritikovala Laija kao „separatistu”.

On odbacuje tvrdnje Pekinga o suverenitetu i kaže da samo narod Tajvana može odlučiti o svojoj budućnosti.

Nekoliko puta je nudio razgovor, ali je odbijen. Govoreći na sastanku svoje vladajuće Demokratske progresivne partije (DPP) u južnom gradu Tajnanu, Lai je pozvao Kinu da "deli veliku odgovornost za regionalnu stabilnost sa Tajvanom".

BONUS VIDEO: NIKO OVU ZASTAVU NIKADA NEĆE POBEDITI: Vučić na kraju mitinga u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama