RUSIJA NA HARKOVSKOM PRAVCU OSTVARUJE DVA CILJA: Skot Riter - Moskva je izabrala najbolje vreme za napad

Novosti online

25. 05. 2024. u 17:25

RUSKA ofanziva u pravcu Harkova primorala je Kijev da pošalje svoje najbolje trupe u smrt, rekao je bivši obaveštajni oficir američke vojske Skot Riter u intervjuu za jutjub kanal "Dajalog vorks".

РУСИЈА НА ХАРКОВСКОМ ПРАВЦУ ОСТВАРУЈЕ ДВА ЦИЉА: Скот Ритер - Москва је изабрала најбоље време за напад

Foto: Printscreen/Jutjub

- Ukrajina je morala da povuče trupe sa kritičnih sektora na istočnom delu fronta, uključujući i Časov Jar, koji Ukrajinci očajnički pokušavaju da zadrže po svaku cenu. To nisu obične jedinice, to su njihove najbolje jedinice. Ukrajinske mobilne rezerve sada se uništavaju - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u Rusija na harkovskom pravcu istovremeno ostvaruje dva cilja: privlači ukrajinske jedinice sa juga i stvaranje tampon zonu kako bi zaštitila svoje teritorije.

Kako je primetio Riter, Moskva je izabrala najbolje vreme za napad u ovom sektoru, kada su ukrajinske oružane snage bile suočene sa istovremenim nedostatkom naoružanja i ljudstva.

Ruske trupe aktivno ratuju u oblasti Harkova. Prema podacima Ministarstva odbrane, od 11. do 17. maja oslobodili su 12 naselja i nastavljaju napredovanje u dubinu neprijateljske odbrane.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je situaciju ukrajinske vojske u ovom regionu nazvao "izuzetno teškom".

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je zauzvrat priznao da su ukrajinske jedinice bile prinuđene da se prebace na "povoljnije pozicije" u toj oblasti, odnosno da se povuku.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: OGROMAN POŽAR U MOSKOVSKOM VOZU: Nema povređenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)