MOSKVA OTKRIVA: Kako je finansiran teroristički napad na Krokus siti hol

Novosti online

25. 04. 2024. u 11:35

DRŽAVLjANI nekoliko zemalja bili su uključeni u organizovanje terorističkog napada na Krokus siti hol u Moskvi, posebno putem finansiranja tog napada kriptovalutama, izjavio je danas šef ruske Federalne službe za finansijski nadzor Jurij Čihančin.

МОСКВА ОТКРИВА: Како је финансиран терористички напад на Крокус сити хол

Foto Tanjug

Čihančin je rekao, na međunarodnom forumu o suzbijanju pranja novca i finansiranja terorizma u Nižnjem Novgorodu, da je istraga o tom napadu u toku, ali da preliminarni rezultati jasno pokazuju da su u organizovanju terorističkog napada učestvovali državljani više zemalja. 

- Napad je finansiran preko brojnih finansijskih organizacija i uključivao je različite instrumente, uključujući i kriptovalute, istakao je Čihančin, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, međunarodni terorizam ostaje glavni izazov za unutrašnju bezbednost zemalja, o čemu svedoče tragični događaji u Krokus siti holu 22. marta.

- Teroristički napad u Krokusu je još jednom pokazao da je terorizam transnacionalni fenomen i da ne bi trebalo da terorizam bude problem samo jedne zemlje, rekao je Čihančin.

On je zahvalio finansijskim organizacijama koje su imale veliku ulogu u istrazi događaja u vezi sa napadom na Krokus siti hol.

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Moskvi 22. marta, poginulo je 145 osoba.

BONUS VIDEO: FESTIVAL ZMAJEVA U KINI: Pogledajte nebo u Vejfangu ispunjeno živopisnim karakterima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)