BRITANSKI MUP POSLAO SNAŽNU PORUKU: "Biti Jevrejin nikada ne bi trebalo da se smatra provokativnim"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 04. 2024. u 19:49

BITI Jevrejin nikada ne trebalo da se smatra provokativnim, saopšteno je danas iz britanskog ministarstva unutrašnjih poslova nakon što je jedan policajac jevrejskog aktivistu na propalestinskim protestima u Londonu nazvao "očiglednim Jevrejem".

БРИТАНСКИ МУП ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ: Бити Јеврејин никада не би требало да се сматра провокативним

Foto: Profimedia

- Biti Jevrejin nikada ne bi trebalo da se smatra provokativnim - saopštilo je britansko ministarstvo unutrašnjih poslova nakon incidenta koji je izbio tokom policijskog nadzora propalestinskog marša, prenosi Gardijan.

U video snimku koji je objavila Kampanja protiv antisemitizma (CAA), izvršnom direktoru jedne dobrotvorne organizacije Gideonu Falteru, koji je nosio tradicionalnu jevrejsku kapicu kipu, londonski policajac je na propalestinskom maršu prošle subote rekao: "Vi ste sasvim otvoreno Jevrejin, ovo je propalestinski marš. Ne optužujem vas ni za šta, ali sam zabrinut za reagovanje na vaše prisustvo".

Ovaj policajac je kasnije rekao da je Falterovo prisustvo bilo "antagonizujuće" i da je bio ispraćen iz tog područja zbog "narušavanja reda i mira".

 

BONUS VIDEO: POPLAVE U RUSIJI -  Snimci dronom pokazuju poplavama pogođena predgrađa na jugu Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona