MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - "Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi"

Tanjug

19. 04. 2024. u 00:30

NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok je u toku razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom o humanitarnoj situaciji u Pojasu Gaze navodno optužila Izrael da je izazvao krizu gladi u palestinskoj enklavi, na šta je Netanjahu navodno odgovorio: "Mi nismo nacisti'', javlja izraelski Kanal 13.

МЕДИЈИ ТВРДЕ: Нетанјаху одговорио Бербоковој - Ми нисмо нацисти, у Гази нема глади

Foto Tanjug/AP

Kanal 13 izveštava da je Netanjahu, kada je nemačka šefica diplomatije ponudila da pokaže njemu i ministru za strateška pitanja Ronu Dermeru fotografije gladne dece u Gazi, odgovorio da postoje slike pijaca i plaža u Pojasu Gaze i da tamo ''nema gladi'', prenosi Tajms of Izrael.

Na društvenim mrežama kruže fotografije koje navodno pokazuju tezge na pijacama i stanovnike Gaze kako uživaju na plaži, nakon što je izraelska vojska pre dve nedelje povukle kopnene snage iz južnog dela Pojasa Gaze.

"U Gazi vlada glad"

Berbokova je navodno preporučila Izraelu da prestane da širi fotografije života koji se navodno vraća u normalu u palestinskoj enklavi ''jer one ne prikazuju pravu situaciju u Gazi'', gde zapravo vlada glad.

- To je stvarno. To je stvarnost. To nije ono što su nacisti napravili, mi nismo kao nacisti koji su proizvodili lažne slike - navodno je odgovorio Netanjahu.

Prema izveštaju Kanala 13, Berbokova je izraelskog lidera upitala da li time želi da kaže da lekari na terenu, kao i mediji, ne govore istinu o situaciji u enklavi.

Berbokova je doputovala u Izrael u sredu, nakon iranskog napada na Izrael u noći između subote i nedelje, kada je u pravcu ove zemlje lansirano oko 350 dronova i raketa, podseća Tajms of Izrael.

Nemačka je pozvala Izrael da pokaže uzdržanost nakon napada, upozoravajući da bi svako dodatno direktno neprijateljstvo sa Iranom moglo da dovede Bliski istok u sveopšti rat.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)