VIŠE OD 40 ZEMALJA ŽELI U BRIKS: Broj se povećava svakog meseca

Novosti online

15. 04. 2024. u 18:20

VIŠE od 40 država prijavljuje se za pridruživanje BRIKS-u, a broj zainteresovanih povećava se svakog meseca, izjavio je predsednik Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Grigorij Karasin.

ВИШЕ ОД 40 ЗЕМАЉА ЖЕЛИ У БРИКС: Број се повећава сваког месеца

Ilustracija V. N.

Prethodno je u okviru Saveta Federacije održan radni sastanak na kome su učestvovali predsednici odbora za međunarodne poslove parlamenata zemalja BRIKS-a.

- Više od 40 država želi da se pridruži BRIKS-u, a broj se povećava svakog meseca. To ukazuje da je takav slobodan, fleksibilan oblik interakcije u okviru BRIKS-a veoma privlačan, kazao je Karasin.

Prema njegovim rečima, mnogi članovi udruženja smatraju da ne treba žuriti sa stvaranjem neke vrste striktne povelje za organizaciju, s obzirom na to koliko se Evropska unija ponaša "kontraproduktivno, pa čak i provokativno".

Govorio je i o osnovnim principima interakcije između zemalja asocijacije, istaknuvši da je to jačanje realne multipolarnosti i želje za formiranjem pravednog svetskog poretka, uzajamno korisne ekonomske saradnje i shvatanja važnosti očuvanja sistema međunarodnog prava.

BONUS VIDEO: NA PRVOM LETU PREDSEDNIK VUČIĆ: Od danas direktna avio-linija od Beograda do Mostara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo