NOVA ŠEMA ZAŠTITE HARKOVA: Zelenski održao sastanak sa komandantom RV i PVO i rukovodstvom Harkovske oblasti

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

09. 04. 2024. u 20:40

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski održao je sastanak o protivvazdušnoj odbrani kritične infrastrukture i funkcionisanju energetskog sistema Harkovske oblasti.

НОВА ШЕМА ЗАШТИТЕ ХАРКОВА: Зеленски одржао састанак са командантом РВ и ПВО и руководством Харковске области

Foto Tanjug/AP

On je sa komandantom Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Nikolom Oleščukom razgovarao o organizaciji nove šeme zaštite Harkova od vazduha uz uključivanje dodatne opreme za PVO, saopšteno je na sajtu ukrajinskog predsednika.

Rukovodilac Harkovske OVA Oleg Sinegubov, ministar energetike Herman Galuščenko i predsednik upravnog odbora NEC „Ukrenergo“ Vladimir Kudricki izvestili su predsednika o posledicama ruskog granatiranja na energetske kapacitete i trenutnoj situaciji sa snabdevanjem električnom energijom.

Učesnici sastanka dogovorili su planove za obnovu proizvodnje energije i izgradnju kapitalnih zaštitnih struktura.

Rukovodilac Harkovske OVA i ministar prosvete Oksen Lisovij predstavili su plan za organizovanje oflajn obrazovanja u nekim okruzima Harkova od 1. septembra ove godine.

Sredstva za izgradnju školskih prihvatilišta i nabavku školskog prevoza uključena su u državni budžet, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo