VRHOVNI SUD SAD: Zakazao saslušanje argumentacije Trampa

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 03. 2024. u 23:05

VRHOVNI sud SAD zakazao je za 25. april saslušanje argumentacije Donalda Trampa koji tvrdi da ga predsednički imunitet štiti od krivičnog gonjenja po optužbama u vezi sa pokušajima da poništiti svoj izborni poraz 2020. godine.

ВРХОВНИ СУД САД: Заказао саслушање аргументације Трампа

Foto: Tanjug/AP

Sud je objavio svoj ažurirani kalendar zasedanja nedelju dana nakon što je pristao da razmatra ovaj slučaj i praktično da "vetar u leđa" bivšem predsedniku SAD obustavljanjem krivičnog postupka.

Taj postupak je pokrenuo specijalni pravni zastupnik Džek Smit, imenovan da istražuje i potencijalno krivično goni Trampa u slučaju za koji se sumnja da je krivično delo, jer u tom postupku postoji sukob interesa za redovne pravosudne organe, prenosi Rojters.

Vrhovni sud je ranije obelodanio da će saslušati Trampove tvrdnje, ali nije odredio tačan datum zasedanja.

Sudije Vrhovnog suda će razmatrati i razloge zbog kojih je niža sudska instanca odbila Trampov zahtev za imunitet od krivičnog gonjenja za radnje koje su imale za cilj da preokrenu izbornu pobedu Džozefa Bajdena.

Tramp, prvi bivši predsednik SAD koji je suočen sa krivičnim prijavama, spreman je da postane kandidat Republikanske stranke na narednim američkim predsedničkim izborima, 5. novembra ove godine.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)