NAJNOVIJI IZVEŠTAJ MINISTARSTVA: Ruska vojska oslobodila tri mesta, nastavlja da napreduje (FOTO)

Novosti online

01. 03. 2024. u 11:57

Ruske trupe u pravcu Avdejevke preuzele su kontrolu nad naseljima Lastočkino, Severnoje i Petrovskoje, odbile 48 napada ukrajinskih Oružanih snaga, gubici Ukrajine iznosili su više od 2.600 vojnika, 23 tenka, uključujući i „abrams“ američke proizvodnje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

НАЈНОВИЈИ ИЗВЕШТАЈ МИНИСТАРСТВА: Руска војска ослободила три места, наставља да напредује (ФОТО)

Foto: Liveumap

- U pravcu Avdejevke, jedinice grupe trupa Centar oslobodile su naselja Lastočkino, Severnoje, Petrovskoje Donjecke Narodne Republike i nastavile da napreduju u zapadnom pravcu - navodi se u izveštaju ministarstva.

Kako je saopšteno iz resora, oni su u saradnji sa avijacijom i artiljerijom porazili koncentracije ljudstva i tehnike 23, 24, 53, 61, 110. mehanizovane, 59. motorizovane i 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i 103. i 107. odbrambene brigade u rejonima naselja Netajlovo, Očeretino, Majorsk i Rozovka DNR.

Foto: Liveumap

- Takođe, odbijeno je 48 kontranapada jurišnih grupa u oblastima naselja Novgorodskoje, Lenjinskoe, Tonenkoje, Orlovka i Pervomajskoe Donjecke Narodne Republike. U toku nedelje u ovom pravcu neprijatelj je izgubio preko 2.600 vojnika, 23 tenka, uključujući „abrams“ američke proizvodnje, 45 borbenih oklopnih vozila, 83 vozila, kao i 26 artiljerijskih oruđa na terenu - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove