GUTERES ŠOKIRAN UBISTVOM VIŠE OD 100 PALESTINACA U GAZI: Potrebna efikasna i nezavisna istraga

Novosti online

01. 03. 2024. u 07:42

GENERALNI sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres izjavio je danas da je ubistvo više od 100 ljudi koji su čekali humanitarnu pomoć u Gazi situacija koja zahteva efikasnu i nezavisnu istragu.

ГУТЕРЕС ШОКИРАН УБИСТВОМ ВИШЕ ОД 100 ПАЛЕСТИНАЦА У ГАЗИ: Потребна ефикасна и независна истрага

Foto:; EPA

Guteres je, u Sent Vinsentu i Grenadinima, pre samita Zajednice latinoameričkih i karipskih država, rekao da je "šokiran" najnovijim incidentom u ratu Izraela i Gaze, javlja Rojters.

Generalni sekretar je, odgovarajući na pitanja o neuspehu nedavne rezolucije SB UN kojom se zahtevao prekid vatre u Pojasu Gaze, naglasio da pogoršanje geopolitičkih podela "transformiše moć veta u delotvoran instrument paralize delovanja Saveta bezbednosti".

- Potpuno sam uveren da nam je potreban humanitarni prekid vatre i bezuslovno i hitno oslobađanje talaca, i da bi trebalo da imamo Savet bezbednosti koji je u stanju da postigne ove ciljeve, rekao je Guteres.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA NAUČNOM SKUPU "PRVI SRETENjSKI SUSRET": Srbija čuva svoj identitet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!