DANI UKRAJINE SU ODBROJANI..." Lukašenko upozorio - Šta će se desiti ako Kijev ne krene na pregovore sa Moskvom

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 02. 2024. u 15:24

KIJEVSKE vlasti moraju da pođu na pregovore sa Rusijom, inače su Ukrajini dani kao državi odbrojani, smatra predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

ДАНИ УКРАЈИНЕ СУ ОДБРОЈАНИ... Лукашенко упозорио - Шта ће се десити ако Кијев не крене на преговоре са Москвом

Foto: Tanjug/AP photo

On je naveo da postoji dovoljno osnova za mirne pregovore za rešavanje sukoba u Ukrajini i, stoga, treba stati i sesti za pregovarački sto.

- Razloga sada ima više nego dovoljno… Vidite kako se razvijaju događaji u Ukrajini. Loše se razvijaju (za Ukrajinu). I ne radi se o Avdejevki - objasnio je Lukašenko tokom konferencije za medije nakon glasanja na parlamentarnim izborima.

Foto: Profimedia

On je primetio da su Rusi veoma ozbiljno krenuli putem mirnog rešenja ovog sukoba.

- Ako Zapad bude ‘pomagao’ Ukrajini kao sada, onda su Ukrajini odbrojani dani. Volođa Zelenski to treba dobro da shvati. Vojnici su to shvatili... Ako sada ne krenu na pregovore sa Rusijom, potpuno će izgubiti Ukrajinu - ocenio je Lukašenko.

Lukašenko je ocenio da, ako se sukob bude odugovlačio, ukrajinski vojnici će jednostavno prestati da se bore, a Poljska će uzeti zapadni deo Ukrajine, što će za Belorusiju biti neprihvatljivo.

- Ovde ćemo biti na strani Ukrajinaca. A Rusija će ‘odseći’ južni deo do Pridnjestrovlja. Šta će ostati – samo Kijev? Stoga danas (Ukrajina) treba da ide na pregovore da bi sačuvala zemlju, zaključio je beloruski lider.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" NA LICU MESTA: Mirno ispred ribnikara, deca bezbedna nakon što je kod učenika pronađen nož

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024