DO AVDEJEVKE KROZ MOČVARU I RASPUTICU: Rusi su prekinuli “koridor života”, pa VSU sada može do grada samo kroz čuveno blato koje guta opremu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 02. 2024. u 21:52

SITUACIJA Oružanih snaga Ukrajine u Avdijevki postaje sve teža i to ne može da ne prizna sama ukrajinska vojska.

ДО АВДЕЈЕВКЕ КРОЗ МОЧВАРУ И РАСПУТИЦУ: Руси су прекинули “коридор живота”, па ВСУ сада може до града само кроз чувено блато које гута опрему

Foto Tanjug/AP

Ukrajinski vojnici se na društvenim mrežama žale da do Avdejevke sada mogu samo pešice. Svu opremu moraju da nose na sebi.

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine kažu da do Avdejevke moraju da se probijaju peške, do kolena u blatu, a često moraju i da prelaze močvare. Sada je u tom kraju toplije, tako da su sve pešačke rute neprohodno blato, a da ne pominjemo područja kao što su polja.

Ova situacija je nastala zbog činjenice da su ruske trupe koje su jurišale na Avdejevku stavile pod vatrenu kontrolu sve puteve duž kojih su ukrajinske snage koje su ukopane u gradu bile snabdevene zalihama. Sada su takve akcije kao što su snabdevanje municijom, hranom i evakuacija ranjenika izuzetno komplikovane.

Ranije je novi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general-pukovnik Oleksandr Sirski, prepoznao tešku situaciju u Avdejevki. U takvim uslovima ukrajinskoj vojsci biće veoma teško da dugo izdrži na ovom području.

Ali, s druge strane, organizovano povlačenje iz grada dovešće do velikih gubitaka, jer će kolone vojnika i vojne opreme u povlačenju neizbežno biti napadnute od strane ruskih snaga. Verovatno se obistinjuje prognoza bivšeg glavnokomandujućeg ukrajinske vojske generala Valerija Zalužnog da će u februaru-martu 2024. godine Oružane snage Ukrajine biti prinuđene da predaju Avdejevku.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)