RAT U UKRAJINI: Kijev: Graničari oborili dron sa više od 22 kilograma hašiša; Makron odložio posetu Ukrajini

Novosti online

11. 02. 2024. u 07:32 >> 00:56

RAT u Ukrajini – 718. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Кијев: Граничари оборили дрон са више од 22 килограма хашиша; Макрон одложио посету Украјини

Foto Tanjug/AP

Vojska Ukrajine: Bespilotne letelice napale Pavlograd

Ruske bespilotne letelice primećene su u vazdušnom prostoru Ukrajine. 

Uzbuna je proglašena u Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti, saopštila Komanda vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine.

(UNIAN)

 

Napadi ruskih snaga širom Hersonske oblasti

U ruskim napadima širom Hersonske oblasti povređene su najmanje dve osobe, rekao je lokalni guverner Oleksandr Prokudin.

Ruske trupe su sa dve navođene avionske bombe pogodile selo Monastirske, pri čemu su ranile muškarca u dvorištu svoje kuće.

U istom napadu, rekao je Prokudin, još jedan muškarac je ranjen.

Još dve vođene avio-bombe pogodile su selo Kačkarivka, rekao je Prokudin.

Naveo je da su ruski dronovi pogodili centar Berislava, kao i obližnje selo Zolota Balka.

Vojna uprava Hersonske oblasti izvestila je da je u ruskom napadu pogođena medicinska ustanova u regionalnoj prestonici.

(Kyiv Independent)

 

Peskov: Karlson sam predložio intervju sa Putinom

Američki novinar Taker Karlson sam je predložio da uradi intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a Putin je prilično brzo pristao, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Zaista, on nas je sam kontaktirao, predložio je intervju. Aktivno smo pregledali njegove materijale, pogledali njegovu publiku, pogledali koliko uravnoteženo pokriva određena pitanja. I došli smo do zaključka da preporučimo predsedniku da da intervju", rekao je Peskov za TV Rusija 1.

Portparol Kremlja je naveo da je Karlson predvideo da će se podići prašina u vezi intervjua s Putinom, ali da je on samom novinaru povećao popularnost, prenosi RIA Novosti. 

"I sada mu je, koliko razumem, teško. S druge strane, kao prilično pametan čovek, mislim da je predvideo da će uzburkati emocije", rekao je Peskov.

(Tanjug)

 

Makron odložio posetu Ukrajini

Francuski predsednik Emanuel Makron odložio je dvodnevnu posetu Ukrajini koja je bila planirana za sledeću sedmicu iz bezbednosnih razloga, saopštila je Jelisejska palata.

Francusko-ukrajinski poslovni savet "Medef International", koji je trebalo da bude održan tokom Makronove posete, takođe je odložen.

Prvi čovek Francuske trebalo je da u Ukrajini stigne u utorak i da prvo ode u "simboličnu posetu” Odesi, gradu koji su delimično izgradili Francuzi, a potom i Kijevu.

Makron je trebalo da najavi stvaranje fonda u iznosu od 200 miliona evra za civilne projekte koje realizuju mala i srednja preduzeća, kao i da zvanično da objavi imenovanje Francuske razvojne agencije (AFD) za koordinatora francuske pomoći Ukrajini.

(Tanjug)

 

Kijev: Graničari oborili dron sa više od 22 kilograma hašiša

Ukrajinski graničari saopštili su da su oborili dron kvadrokopter sa 22,5 kilograma hašiša čija je vrednost 346.000 dolara.

Kako se navodi dron sa drogom oboren je na ivici pograničnog grada Volinske oblasti. Region se graniči i sa Poljskom i sa Belorusijom.

Uhapšena su tri muškarca.

Graničari i Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) su da je dron prevozio drogu u dva kontejnera.

(Kyiv Independent)

Oleksandar Sirski obećava: Novi pristup u ratu sa Rusijom

Novi komandant ukrajinske vojske Oleksandar Sirski obećava novi pristup u ratu sa Rusijom. Rekao je da ukrajinska vojska treba da se fokusira na dronove i elektronsko ratovanje.

Subotu su obeležili napad na Harkov u kojem je stradala petočlana porodica, a gađani su i Odesa, Herson i Zaporožje

Vijori se ruska zastava u centru sela Vesjolo

Tusli padobranci istakli su rusku zastavu u centru nedavno oslobođenog sela Vesjolo u DNR.

- To je dirljiv događaj, jer se ovo ne dešava svaki dan. Svi ljudi, sad ćemo zabiti zastavu u selu Vesjolo koje su naši gardisti padobranci preoteli od Oružanih snaga Ukrajine, čast im i hvala! Slava Vazdušno-desantnim snagama! - rekao je agenciji komandant jedinice.

Više o tome OVDE.

Ruski napadi na Kijev i jug Ukrajine

U noćašnjim ruskim napadima dronovima na Kijev i na jug Ukrajine, najmanje jedna osoba je povređena, a oštećeni su gasovod i stambeni objekti u luci Nikolajev, saopštila je danas ukrajinska vojska.

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo saopštilo je na Telegramu da su ukrajinski sistemi PVO tokom noći uništili 40 od 45 ruskih bespilotnih letelica tipa Šahed, prenosi Rojters.

- Uzbuna iz vazduha u glavnom gradu trajala je skoro dva sata - objavio je šef kijevske vojne administracije Sergej Popko na svom Telegramu kanalu i dodao da su iznad Kijeva oboreni svi dronovi. Prema preliminarnim informacijama, u glavnom gradu Ukrajine nije bilo žrtava ni značajnjih razaranja u širem gradskom području. 

Južna vojna komanda Ukrajine saopštila je preko Telegrama da su njeni PVO sistemi tokom višečasovnog dejstvovanja uništili 26 ruskih dronova tipa Šahed, uglavnom iznad Nikolajevske oblasti nadomak Crnog mora.

- Najmanje jedan civil je povređen tokom ruskog napada na jug Ukrajine. Prioritet za neprijatelja je ponovo bio priobalni pojas, infrastruktura i objekti agroindustrijskog kompleksa - saopšteno je iz ukrajinske Južne vojne komande.

Ostaci oborenih dronova i eksplozije oborenih bespilotnih letelica oštetili su stambene zgrade i gasovod u Nikolajevu, saopštila je vojna komanda i dodala da su četiri drona oborena i iznad crnomorske luke Odesa.

Gradske vlasti: PVO uništila sve ruske dronove lansirane na Kijev

Ukrajinska PVO uništila je na prilazu Kijevu sve dronove kojima je Rusija noćas napala glavni grad Ukrajine, saopštila je gradska uprava. Dronovi tipa Šahed lansirani su sa Krima, prenosi Interfaks Ukrajina. Vazdušna opasnost u Kijevu trajala je oko dva sata Prema prvim informacijama, nema povređenih niti materijalne štete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu