ZAPADNI MEDIJI POKRENULI HAJKU NA TAKERA: Velika pobeda Putina, intervju bi mogao da podstakne političke podele oko Ukrajine u SAD

Novosti online

07. 02. 2024. u 14:14

INTERVJU Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom još se nije pojavio na internetu, ali već igra na ruku ruskom predsedniku, primećuje Si-En-En.

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ПОКРЕНУЛИ ХАЈКУ НА ТАКЕРА: Велика победа Путина, интервју би могао да подстакне политичке поделе око Украјине у САД

Foto: Profimedia/Ilustracija

Najverovatnije će Putinu pružiti priliku da svoj stav prenese američkoj javnosti. Kako Si-En-En tvrdi, Karlsonovo "hodočašće u Moskvu" već je postalo velika pobeda Putina.

Karlson je "bio aktivno korišćen u ruskoj propagandi“ kao način da se progura "iskrivljeno" viđenje Rusije o sukobu, takođe tvrdi britanski Indipendent.

Nasuprot tome, potpukovnik američke vojske u penziji Danijel Dejvis kritikovao je one koji pokušavaju da diskredituju Takera Karlsona zbog njegove odluke da razgovara sa Vladimirom Putinom. Po njegovom mišljenju, ovaj intervju je veoma važan, uključujući i zapadnu publiku, koja ima nejasnu ili iskrivljenu predstavu o ruskom predsedniku i njegovoj poziciji.

Njujork tajms je u intervjuu video znak da ruski lider pokušava direktno da apeluje na američke konzervativce dok je američka pomoć Ukrajini u limbu. Osim toga, intervju bi mogao da podstakne političke podele oko Ukrajine unutar Sjedinjenih Država, posebno ako Putin jasno stavi do znanja da je otvoren za pregovore o okončanju rata.

Francuski Mond nazvao je Takerovu komunikaciju sa Putinom "izdajničkim udarcem" Džou Bajdenu. Ovaj razgovor se dešava u veoma blagovremenom trenutku: u vreme kada Donald Tramp, kome je Karlson blizak, čini sve što je moguće u Vašingtonu da nastavi da blokira američku pomoć Ukrajini.

U međuvremenu, belgijski poslanik u Evropskom parlamentu Gi Verhofostat zahtevao je da se Takeru Karlsonu zabrani ulazak u zemlju jer je američki novinar na putu da postane „propagandista ruskog režima“.

Danima se nagađalo o svrsi Karlsonove posete Moskvi, nakon što je fotografisan na više lokacija u ruskoj prestonici, uključujući aerodrom i Boljšoj teatar.

- Da, mogu to da potvrdim - rekao je Peskov u sredu, odgovarajući na pitanje novinara da li je Karlsonov intervju sa Putinom zaista održan dan ranije.

Na društvenoj mreži X objavljen je i snimak šaljive izjave koju je Karlson dao ruskim novinarima (Izvestija).

- Mogu li da vas pitam o vašem intervjuu sa Putinom?

- Sa kim?! Čuo sam to prezime, ali... - rekao je Karlson, praveći se iznenađen, što je izazvalo smeh prisutnih.

Sa našim predsednikom Putinom.

- Zvuči mi poznato, ali ne mogu da kažem ništa - rekao je američki novinar, i prasnuo u smeh.

Karlson je u utorak na društvenoj mreži Iks objavio video-poruku na pozadini kremaljskih kula i Sabornog hrama Hrista Spasitelja, u kojoj je naveo da će uskoro intervjuisati ruskog predsednika.

Prema rečima novinara, on će uraditi intervju jer Amerikanci apsolutno nisu svesni šta se dešava u Rusiji i Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu