"UNIŠTAVATE AMERIČKU NACIJU" Oglasio se Tramp nakon presude suda u Vašingtonu

Tanjug

06. 02. 2024. u 20:35

KANDIDAT za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp poručio je danas da presuda suda u Vašingtonu po kojoj nema imunitet, "uništava američku naciju".

УНИШТАВАТЕ АМЕРИЧКУ НАЦИЈУ Огласио се Трамп након пресуде суда у Вашингтону

FOTO: Tanjug/AP

- Predsednik Sjedinjenih Država mora da ima pun imunitet kako bi mogao da radi ono ono što je dobro za našu zemlju. Ne sme se dozvoliti da ova presuda koja uništava američku naciju ostane na snazi - naveo je Tramp na svojoj društvenoj mreži "TruthSocial", reagujući na odluku suda u Vašingtonu u kojoj se navodi da bivši predsednik SAD nema predsednički imunitet i da može biti tužen po optužbama za zaveru da je hteo da poništi rezultate izbora 2020. godine.

On je dodao da će, ukoliko ne bude poništena, odluka "strašno naškoditi" instituciji predsednika SAD i samoj državi.

- Predsednik će se plašiti da deluje iz straha od opake odmazde suprotne strane nakon što napusti funkciju. Znam, iz ličnog iskustva, jer upravo kroz to prolazim. To će postati političko oružje koje će se koristiti za mešanje u izbore - naveo je Tramp.

Očekuje se da će Tramp da se žali na presudu, što znači da bi slučaj mogao da dospe do Vrhovnog suda, gde konzervativci imaju većinu 6:3. Američki speijalni tužilac Džek Smit optužio je Trampa da je planirao da poništi pobedu Džozefa Bajdena na izborima 2020. godine i da je načinio krivično delo kako bi ostao na funkciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!