KRALJ ČARLS IMA RAK: Hitno saopštenje Bakingemske palate

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 02. 2024. u 19:05

Kralju Čarlsu je dijagnostikovan rak i danas je počeo sa lečenjem, saopštila je Bakingemska palata.

КРАЉ ЧАРЛС ИМА РАК: Хитно саопштење Бакингемске палате

Foto: Ben Stansall/Pool Photo via AP

Dijagnoza dolazi nakon lečenja uvećane prostate, iako palata nije potvrdila koju vrstu raka kralj ima.

Portparol palate kaže: „Njegovo Veličanstvo je lečeno od benignog uvećanja prostate. Tokom ove intervencije zabeleženo je posebno pitanje koje je zabrinjavajuće i naknadno dijagnostikovano kao oblik raka."

- Ovo drugo stanje će sada dobiti odgovarajući tretman.

Foto: Printscreen/Jutjub/The Telegraph

Lekari su monarhu savetovali da pauzira sve javne dužnosti. U saopštenju Bakingemske palate se kaže: „Kralj je zahvalan svom medicinskom timu na njihovoj brzoj intervenciji, koja je bila moguća zahvaljujući njegovoj nedavnoj bolničkoj proceduri.

- On ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je pre moguće. Njegovo Veličanstvo je odlučilo da podeli svoju dijagnozu kako bi sprečio spekulacije i u nadi da će to pomoći u razumevanju javnosti za sve one širom sveta koji su pogođeni rakom.

Kralj je jutros otputovao iz Sandringema u London da bi započeo lečenje. Večeras je kod kuće u Londonu.

BONUS VIDEO: SEDAM DECENIJA NA TRONU - Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)