"PRAVE SE DA NE VIDE" Zaharova: Primer sa avionom IL-76 pokazao da Zapad ignoriše neprijatne incidente

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

26. 01. 2024. u 20:14

ZAPAD momentalno dolazi do zaključka koji mu je potreban prilikom razmatranja nekih međunarodnih skandala i na sve načine odlaže razmatranje u drugim slučajevima ili ignoriše neprijatne incidente, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ПРАВЕ СЕ ДА НЕ ВИДЕ Захарова: Пример са авионом ИЛ-76 показао да Запад игнорише непријатне инциденте

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ona je na primeru reakcije OEBS-a na rušenje aviona IL-76 u Belgodorskoj oblasti ukazala na to da su mnogi na Zapadu ignorisali informacije o tom događaju.

- Prave se da ne vide, ne čuju, ne shvataju ili im je neophodno vreme da izuče - navela je Zaharova i dodala da to mogu da govore samo oni koji su i u drugim međunarodnim skandalima takođe tražilio vreme da provere informacije.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je kijevski režim izvršio teroristički akt u kojem je oboren ruski vojno-transportni avion. Avion sa ukrajinskim vojnicima za razmenu leteo je na relaciji aerodrom Čkalovski-Belgorod. Avion su oborile Oružane snage Ukrajine iz mesta Lipci, Harkovska oblast, uz pomoć protivvazdušnog raketnog sistema.

Radarska oprema Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zabeležila je lansiranje dve ukrajinske rakete. U avionu se nalazilo šest članova posade, 65 ukrajinskih vojnika za razmenu i tri ruska vojnika u njihovoj pratnji. Poginuli su posada i svi putnici aviona.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)