"DOVIĐENJA, KO TO UOPŠTE I JEDE": Lukašenko prokomentarisao odlazak Mekdonaldsa iz Belorusije

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 01. 2024. u 18:30

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je „doviđenja“ kompanijama iz neprijateljskih zemalja poput „Mekdonaldsa“, istakavši da njihova mesta treba da zauzmu beloruska preduzeća i proizvođači.

ДОВИЂЕЊА, КО ТО УОПШТЕ И ЈЕДЕ: Лукашенко прокоментарисао одлазак Мекдоналдса из Белорусије

Foto AP

On je istakao da, nakon odlaska stranih kompanija iz Belorusije, država sama treba da odluči šta da radi sa njihovom imovinom.

- Dogovorili smo se: ako stranci koji ovde imaju preduzeća, imovinu, kompanije, odu sa našeg tržišta zbog sankcija ili iz nekih drugih razloga, nikakvu imovinu nikome nećemo prodavati, predavati. Kao što sam rekao – doviđenja, sami ćemo rešiti šta ćemo s tim -  rekao je beloruski lider na sastanku sa Vladom.

Kako je dodao, Belorusija može i treba da se bavi supstitucijom uvoza u sektorima koje napuštaju strani investitori. On je kao primer naveo „Mekdonalds“.

- Uvek apelujem na vas: jedite, konzumirajte svoje, ne padajte na strano. To je pogotovo relevantno danas kada su neki, posebno među omladinom, počeli da kukaju: 'Ah, 'Mekdonalds' odlazi'. A ja mislim: hvala bogu što odlazi! Ali mesto 'Mekdonaldsa' treba da zauzmu Belorusi, da rade naši ljudi, naši stručnjaci, da se koriste naši proizvodi - rekao je Lukašenko na sednici Vlade.

Kako je dodao, Belorusi sami treba da prave ono što je nekada pravio „Mekdonalds“, „ako to nekome treba“, pa čak i bolje od njih.

- Zar mi ne znamo razrezati zemičku na pola i ubaciti komad mesa, pomfrit i salatu? Gospode, ne znam ni ko to jede -  rekao je Lukašenko.

U Belorusiji je bilo otvoreno 25 restorana „Mekdonalds“ u šest gradova. Korporacija je objavila da napušta rusko i belorusko tržište nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. U aprilu prošle godine lanac je preimenovan u „Mak.bu“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!