HUTIMA SE CRNO PIŠE: Stiglo novo upozorenje sa Zapada - Odlučni smo da to zaustavimo

Srna

14. 01. 2024. u 10:41

LONDON je spreman da podrži SAD u novim vazdušnim napadima na položaje jemenskih pobunjenika pokreta "Ansar Alah", odnosne Hute, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron.

ХУТИМА СЕ ЦРНО ПИШЕ: Стигло ново упозорење са Запада - Одлучни смо да то зауставимо

Foto: profimedia

- Poslali smo nedvosmislenu poruku - ono što Huti rade je pogrešno, i odlučni smo da to zaustavimo. Radićemo sa saveznicima. Uvek ćemo braniti slobodu plovidbe i što je najvažnije bićemo spremni reči potkrepiti delima - napisao je Kameron u članku objavljenom u listu "Sandej telegraf".

On je istakao da London i Vašington "nisu žurili sa ovim udarima" i da su više puta upozorili Hute na posledice napada na brodove u Crvenom moru.

- Tvrdnja Huta da se ovde radi o Izraelu i Gazi je besmislica. Oni su napali brodove iz zemalja širom sveta, koji su se uputili ka odredištima širom sveta. Naša zajednička akcija će donekle degradirati kapacitete Huta izgrađene uz podršku Irana - naveo je Kameron.

On je dodao da su SAD i Britanija gađali lokacije sa kojih su pokrenuti njihovi napadi.

- Pažljivo ćemo proceniti uticaj onoga što je urađeno - istakao je Kameron.

U ranim jutarnjim časova 12. januara, snage Velike Britanije i SAD napale su mete Huta u brojnim jemenskim gradovima, uključujući Damar, Sadu, Sanu, Taiz i Hodejdu.

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave