DESNICA PODRŽAVA NEMAČKE POLJOPRIVREDNIKE: AfD "udara" na planove Šolcove vlade

I.S.

08. 01. 2024. u 16:04

POLjOPRIVREDNICI koji protestvuju širom Nemačke i koji su stvorili neviđeni saobraćajni kolaps blokadom autoputeva i ključnih saobraćajnica, dobili su juče i podršku desničarske stranke "Alternativa za Nemačku" (AfD). Iz vrha stranke saopšteno je da ova partija podržava poljoprivrednike koji protestuju protiv planova nemačke vlade da smanji subvencije za gorivo u okviru najavljenog prilagođavanja saveznog budžeta.

ДЕСНИЦА ПОДРЖАВА НЕМАЧКЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: АфД удара на планове Шолцове владе

FOTO: Tanjug/AP

"Naš program bi podrazumevao momentalno udvostručenje nadoknade za poljoprivedni dizel, ukidanje oporezivanja vozila bez naknade za poljoprivrednike i stopiranje sumanute energetske politike aktuelne vlade i Evropske unije kako bismo prepolovili cene energenata", napisala je Alis Vajdel, kopredsednica AfD na društvenoj mreži Iks. Ona je dodala da su moderne farme najpogodnije za ekološki i tržišno prihvatljivu proizvodnju.

Drugi kopredsednik AfD Tino Krupala naveo je da njegova stranka podržava "mirne proteste poljoprivrednika, saobraćajaca i zanatlija". "Nemačkoj su potrebne jaka industrija i stabilna poljoprivreda. To je moguće samo uz jeftine energente", napisao je Krupala na Iksu, kritikujući novine koje je usvojila vlada kancelara Olafa Šolca, a koje se tiču poljoprivrednih proizvođača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!