RITER: Hamas jači nego ikada, akcija Izraela u Pojasu Gaze - potpuni neuspeh

Novosti online

01. 01. 2024. u 15:20

AKCIJA Izraela u Pojasu Gaze pokazala se kao potpuni neuspeh, kako sa političke tako i sa vojne tačke gledišta, rekao je bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter na Jutjub kanalu Tour of Duty.

РИТЕР: Хамас јачи него икада, акција Израела у Појасу Газе - потпуни неуспех

Foto: Printskrin

Prema njegovim rečima, operacija Izraela samo je ojačala podršku Hamasu i otkrila ozbiljne probleme sa borbenom gotovošću izraelske vojske.

- Danas je Hamas politički jači nego bilo kada od svog stvaranja 1980-ih. On ne samo da uživa ogromnu podršku među palestinskim stanovništvom u Gazi i na Zapadnoj obali, već i širom sveta dok ljudi počinju da se ujedinjuju oko ideje palestinske državnosti i protive se onome što je danas široko prihvaćeno kao brutalna izraelska okupacija - kazao je Riter.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene