DRAMA U CRVENOM MORU: Krvavi obračun američke mornarice i Huta - potopljena tri čamca

Tanjug

31. 12. 2023. u 11:39

HELIKOPTERI američke mornarice potopili su u nedelju tri od četiri mala čamca Huta koji su nameravali da napadnu trgovački brod "Mersk Hangžou" u južnom delu Crvenog mora, saopštila je američka centralna komanda.

ДРАМА У ЦРВЕНОМ МОРУ: Крвави обрачун америчке морнарице и Хута - потопљена три чамца

Foto printskrin national interest

Kako je navedeno, odgovarajući na pozive u pomoć sa broda "Mersk Hangžou", helikopteri "USS Ajzenghauver" i "USS Graveli" su u samoodbrani uzvratili vatru na čamce Huta i potopili tri plovila, prenosi Gardijan.

Niko sa potopljenih čamaca nije preživeo, a četvrti čamac je pobegao, navedeno je u saopštenju američke centralne komande. Britanska Pomorska trgovinska agencija (UKMTO) saopštila je ranije danas da je napadnut jedan brod u Crvenom moru, oko 112 kilometara severozapadno od jemenske luke Hodida.

UKMTO je naveo da je brod prijavio da su tri mala čamca izvela napad i da je došlo do razmene vatre u kojoj niko od posade broda nije povređen, preneo je Rojters.

Posle izbijanja sukoba u Pojasu Gaze, jemenski Huti su počeli da napadaju brodove koji su povezani sa Izraelom, pa su mnogi brodovi koji su u Aziju plovili preko Crvenog mora promenili putanju i počeli da plove oko južnoafričkog rta.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)