"NAŠA VIZIJA JE JASNA": Hamas otkrio šta im je cilj

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 12. 2023. u 21:54

ČLAN Hamasovog političkog biroa Gazi Hamad izjavio je danas da je "prioritet" grupe tokom tekućih pregovora zaustavljanje rata.

НАША ВИЗИЈА ЈЕ ЈАСНА: Хамас открио шта им је циљ

Foto: Printscreen/Tviter

Član Hamasovog političkog biroa Gazi Hamad izjavio je danas da je "prioritet" grupe tokom tekućih pregovora zaustavljanje rata.

Član Hamasovog političkog biroa rekao je da "neki ljudi" traže kratke pauze u borbama od nekoliko dana ili nedelja, ali je istakao da to nije u interesu Hamasa i Palestinaca.

- Izrael će igrati na kartu talaca i nakon toga ce krenuti u novu rundu masovnog ubijanja i masakra nad našim narodom. Mi nećemo da igramo tu igru - rekao je on.

Hamad je dodao da kada rat prestane, Hamas je "spreman da pregovara sa svima" i postigne "veliki kompromis" za palestinske zatvorenike i zarobljenike u Gazi.

Zvaničnik Hamasa se, takođe, osvrnuo na izveštaje o tome da su lideri grupe razgovarali sa liderima rivalske palestinske frakcije Fatah o sudbini Gaze na kraju rata.

Hamad je rekao da je Hamas pozivao Fatah i druge palestinske frakcije "mnogo puta" kako bi razgovarali i "zajedno donosili odluke".

- Problem je i dalje predsednik Palestinske samouprave (Mahmud Abas), koji još odbija ove pozive Hamasa - tvrdi on.

On je rekao da je Hamas veoma zainteresovan da se sastane sa svojom braćom iz Fataha i palestinskih frakcija kako bi razmislio kako da se nosi sa trenutnom situacijom u Gazi, bilo politički ili humanitarno.

Hamad je rekao da do sada nije bilo "nikakvih dobrih koraka" Fataha "kako bi se približio Hamasu".

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS - Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove