"SVET OD NJIH TO OČEKUJE" Erdogan: SAD imaju istorijsku odgovornost u palestinsko-izraelskom sukobu

Tanjug

19. 12. 2023. u 13:46

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države imaju istorijsku odgovornost u vezi sa palestinsko-izraelskim sukobom.

СВЕТ ОД ЊИХ ТО ОЧЕКУЈЕ Ердоган: САД имају историјску одговорност у палестинско-израелском сукобу

Foto: Profimedia

- Svet od njih očekuje da zauzmu stav kako bi zaustavili izraelsku agresiju - rekao je Erdogan novinarima po povratku iz Budimpešte.

On se dotakao i uloge Turske u rešavanju sukoba i dijalogu između palestinskih frakcija Hamasa i Fataha, prenosi Dejli sabah.

Napomenuo je da bi dve frakcije, koje su bile u zavadi pre izbijanja poslednje faze sukoba, mogle unaprediti svoje razgovore za potpuno pomirenje, u čemu im, kako je naveo, može pomoći Turska.

Govoreći o članstvu Švedske u NATO-u koje treba da odobri turski parlament, Erdogan je rekao da bi tome mogao da doprinese stav SAD i Kanade.

Turski predsednik je napomenuo da bi "pozitivan razvoj" u prodaji aviona F-16 Turskoj, uticao na stav parlamenta o članstvu Švedske u NATO-u.

On je najavio da će uskoro razgovarati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o oživljavanju žitnog koridora usred ukrajinsko-ruskog sukoba.

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini