NOVI NAPAD HUTA NA TERETNI BROD: Američki razarač prvi pritekao u pomoć (VIDEO)

Tanjug

12. 12. 2023. u 07:30

KRSTAREĆA raketa ispaljena sa zemlje sa teritorije Jemena koju kontrolišu Huti pogodila je teretni brod, izazvavši požar, ali žrtava nije bilo, rekla su dva vojna zvaničnika za Rojters.

НОВИ НАПАД ХУТА НА ТЕРЕТНИ БРОД: Амерички разарач први притекао у помоћ (ВИДЕО)

Foto US NAVY

Napad na tanker "STRINDA" dogodio se na oko 110 kilometara severno od moreuza Bab el Mandab, sinoć oko 22.00 sata, rekao je jedan od zvaničnika.

Američki razarač USS Mason je prvi pritekao u pomoć, dodali su zvaničnici. Huti su se umeštali u konflikt na Bliskom istoku od početka sukoba Izraela i Hamasa, napadajući brodove u Crvenom moru i ispaljujući dronove i projektile na Izrael.

U subotu, Huti su poručili da će gađati svaki brod koji ide ka Izraelu, bez obzira na to iz koje države dolazi, i upozorili međunarodne brodske kompanije da nemaju posla sa izraelskim lukama.

Huti kažu da su napadi podrška palestinskom narodu i obećavaju da će nastaviti sa napadima dok Izrael ne prekine ofanzivu na Pojas Gaze.

BONUS VIDEO: STOPAMA SEVERNE KOREJE: Lansiran prvi južnokorejski špijunski satelit u svemir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024