IDF U OFANZIVI DO JANUARA: Si-En-En - Posle sledi nastavak sukoba manjeg intenziteta i preciznijih akcija (VIDEO)

P. Z. S. /timesofisrael.com

06. 12. 2023. u 00:35

SAD veruju da bi Izrael mogao da završi velike vojne operacije u južnom pojasu Gaze do januara, a zatim da pređe na ciljanije napade na određene teroriste i vođe Hamasa, prenosi Si-En-En.

ИДФ У ОФАНЗИВИ ДО ЈАНУАРА: Си-Ен-Ен - После следи наставак сукоба мањег интензитета и прецизнијих акција (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Pozivajući se na više visokih zvaničnika administracije, kablovska mreža vesti kaže da je Bela kuća zabrinuta kako će se ofanziva IDF odigrati u narednim nedeljama i upozorila je Izrael da ograniči štetu i civilne žrtve.

Ali visoki zvaničnik citiran u izveštaju kaže da im nije prijatno da koriste reč „prihvatljiv“ da opišu odgovor Izraela na savet SAD.

Visoki zvaničnik administracije takođe kaže da je malo verovatno da će Izrael postići svoj cilj da spreči Hamas da izvede još jedan napad poput 7. oktobra do kraja godine, i da će izraelske snage nastaviti da slede taj cilj kao deo „vremenski duže kampanje” kada borbe evoluiraju u novu fazu.

Foto Tanjug/AP

-Mi smo u operaciji visokog intenziteta u narednim nedeljama, a onda verovatno prelazimo na režim niskog intenziteta, rekao je izraelski zvaničnik za Si-En-En, potvrđujući očekivanu tranziciju.

BONUS VIDEO - EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana