RAISI STIŽE U MOSKVU: Sastanak u četiri oka sa Putinom - oglasio sa Kremlj o susretu dvojice predsednika

Tanjug

05. 12. 2023. u 11:21

IRANSKI predsednik Ebrahim Raisi doputovaće u četvrtak u Moskvu, gde će održati bilateralne razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, saopštio je Kremlj.

РАИСИ СТИЖЕ У МОСКВУ: Састанак у четири ока са Путином - огласио са Кремљ о сусрету двојице председника

Foto: Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Mogu da potvrdim da će se rusko-iranski pregovori održati u Moskvi 7. decembra - saopštio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući medijske izveštaje da će Raisi doputovati u Moskvu, na poziv ruske strane, prenosi TASS.

On je odbio da kaže da li će dve strane razgovarati i o nafti i rekao da se "dnevni red tek finalizuje".

Vest o dolasku Raisija u četvrtak u Moskvu, na bilateralne razgovore sa Putinom, objavila je iranska državna agencija Tasnim.

Prema ovom izveštaju Raisi u četvrtak ujutru putuje u Moskvu, "na zvanični poziv ruskog predsednika, na čelu visoke delegacije vladinih zvaničnika i privrednih predstavnika, a dva predsednika će razgovarati o trgovinskoj, ekonomskoj i političkoj saradnji Moskve i Teherana, kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima, posebno o situaciji u Palestini".

Putin i Raisi su se poslednji put sastali na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju u Samarkandu, u septembru 2022. godine, kada su imali bilateralne razgovore.

Tada su primetili da su stavovi Moskve i Teherana o većini međunarodnih pitanja bliski ili podudarni i da bilateralna saradnja nastavlja da se razvija.

Predsednici Rusije i Irana poslednji put su razgovarali 16. oktobra, kada su u telefonskom razgovoru razmotrili situaciju u Gazi.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)