NAJVEĆI SAVEZNICI ODUSTALI OD KIJEVA: „Ukrajina neće pobediti“ - Poljski general otkriva smrtonosnu taktiku ruske vojske

Novosti online

05. 12. 2023. u 07:11

RUSKA vojska je prešla na taktiku potpunog uništenja Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je poljski general Leon Komornicki za portal „Interia“.

НАЈВЕЋИ САВЕЗНИЦИ ОДУСТАЛИ ОД КИЈЕВА: „Украјина неће победити“ - Пољски генерал открива смртоносну тактику руске војске

Foto Tanjug/AP

-Oružane snage Ukrajine, političari i savezničke države napravili su niz grešaka koje su doprinele neuspehu na frontu, navodi se u tekstu.

Prema rečima poljskog generala, Ukrajinci su napravili pogrešnu procenu i mnogo su odugovlačili sa svojim planovima za kontraofanzivu, što je dalo ruskoj vojsci dovoljno vremena da se pripremi za odbranu, iscrpljujući snage Kijeva.

Sada su ruske snage prešle na strategiju potpunog uništenja Oružanih snaga Ukrajine, a činjenica da nema radikalnih promena u planovima Ukrajine samo će dovesti do njenog skorijeg poraza, smatra Komornicki.

Foto Tanjug/AP

-U ovom sukobu Ukrajina neće pobediti. Rusija će uspeti da ostvari svoj cilj – teritorija koju je zauzela biće odsečena od Ukrajine, uključujući Krim. U Ukrajini će nastati slaba država, odsečena od resursa, zaključio je poljski general.

Podsećamo, početkom novembra glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij rekao je za časopis „Ekonomist“ da je situacija na frontu u ćorsokaku, te da se on više ne nada proboju na frontu.

Ukrajinska kontraofanziva traje već šest meseci, ali Oružane snage Ukrajine nisu uspele da postignu značajniji uspeh ni u jednom pravcu. Kako je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin, „kontraofanziva“ Kijeva je propala. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, za sve ovo vreme Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 125.000 ljudi i 16 hiljada komada tehnike.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)