"OSTAVITE ME NA MIRU": Lavrovu upadali u reč, on im ovako odbrusio

Novosti online

30. 11. 2023. u 15:28

TOKOM obraćanja šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova na sednici Samita ministara spoljnih poslova OEBS-a u Skoplju, neko od prisutnih u sali očigledno je upadao u reč ruskom ministru, pa je Lavrov bio primoran da prekine izlaganje i interveniše.

ОСТАВИТЕ МЕ НА МИРУ: Лаврову упадали у реч, он им овако одбрусио

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Lavrov je govorio o bezobzirnom širenju NATO-a na Istok, koje je počelo nakon raspuštanja Varšavskog pakta. Međutim, ruskog ministra je neko očigledno ometao sa strane, pa je prekinuo izlaganje i ljutito upitao na engleskom:

„Možete li me ostaviti na miru, molim vas? Hvala“.

Šta je tačno bio razlog nezadovoljstva Lavrova, ostalo je van objektiva. Međutim, sudeći po svemu, zahtev ruskog ministra je ipak uvažen, pošto je nastavio sa svojim govorom.

Ranije je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila da je ruska strana tokom pripreme za učešće na sednici Saveta ministara spoljnih poslova OEBS u Severnoj Makedoniji nailazila na „svakakve smicalice“. Kako je istakla, deo zapadnih zemalja „nastavlja da pritiska pedalu potpunog rusofobičnog ludila“.

Savet ministara spoljnih poslova OEBS-a održava se u sportskom centru „Boris Trajkovski“ u Skoplju i podrazumeva tri plenarne sednice. Poseta Skoplju je prvo putovanje Lavrova u Evropu od početka sukoba u Ukrajini, ako se ne računaju njegove posete Belorusiji i Turskoj. Zbog njegovog učešća na samitu OEBS-a u Severnoj Makedoniji, događaj bojkotuju ministri spoljnih poslova Ukrajine, Poljske, Estonije, Letonije i Litvanije.

Sednica Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a, koji uključuje 57 zemalja, održava se 30. novembra i 1. decembra. Očekuje se da će učesnici razgovarati o bezbednosnim pitanjima na kontinentu usred aktuelnog ukrajinskog sukoba, kao i o pitanju izbora sledećeg predsednika organizacije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)