OBJAVLJENA LISTA NAJUTICAJNIJIH POLITIČARA U EVROPI: Na spisku i "Putinova bankarka", prvo mesto veliko iznenađenje

Novosti onlajn

30. 11. 2023. u 10:13

UGLEDNI američki časopis Politiko objavio je listu nauticajnijih ljudi u Evropi. Ličnosti su podeljene u tri kategorije - sanjari, ometači i oni koji bi se mogli opisati kao i najveći "radnici".

ОБЈАВЉЕНА ЛИСТА НАЈУТИЦАЈНИЈИХ ПОЛИТИЧАРА У ЕВРОПИ: На списку и Путинова банкарка, прво место велико изненађење

Foto:Tanjug/Turkish Presidency via AP

Kao osoba koja je opisana kao najuticajnija ove godine u Evropi naveden je lider opozicije u Poljskoj i najverovatnije novi premijer države Donald Tusk kojeg je magazin opisao kao "vetar promena". Dve decenije dva čoveka vode bitku za dušu Poljske. U plavom uglu, boreći se za demokratsku i evropsku viziju države Donald Tusk, a sa druge strane u crvenom uglu lider stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski. Tuskovo formiranje vlasti se slavi i u Briselu gde je omiljen još od perioda kada je bio predsednik Evropskog saveta, piše Politiko.

Kao "izvršilac broj 1" na listi magazina Politiko našla se italijanska premijerka Đorđa Meloni. Melonijeva je krenula u sprovođenje ustavnih reformi koje bi značajno povećale ovlašćenja premijera. Još uvek ide 'uz dlaku' svojem desničarskom izbornom telu. Protiv je migracija, naredila je lokalnim vlastima da prestanu registrovati istopolne parove kao roditelje, surogat majčinstvo postalo je krivično delo, navodi Politiko. Pre vlasti, izgledala je kao jedna od prijateljica Vladimira Putina, ali nakon invazije na Ukrajinu strahovi Brisela i SAD nisu se ostvarili. Osudila je Putinovu invaziju na Ukrajinu, a zatim je otputovala u Kijev u znak solidarnosti, ističe se u analizi. Takođe, navodi se kako će predstojeća izborna godina biti ključna za Melonijevu.

Na ovoj listi, uz Melonijevu, našli su se, između ostalog, i Ursula fon der Lajen, Emanuel Makron, Redžep Tajip Erdogan, Marin le Pen i Kristin Lagard. U trećoj kategoriji tzv. "ometača" našli su se brojni zvaničnici, ali prvo mesto zauzela je Elvira Nabiulina, predsednica Centralne banke Rusije i žena koja je opisana kao "Putinova bankarka". Pored Nabiuline, na listi su se našli i Viktor Orban, Karles Pudždemon, kao i Analena Berbok.

Na kraju, kategoriju "sanjara" predvodi ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski kojeg su uporedili sa Vinstonom Čerčilom i Nelsonom Mandelom.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA - Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!