SIRIJSKA VOJSKA GRANATIRALA SELO U IDLIBU: Poginulo devet ljudi, uključujući šestoro dece

Tanjug

25. 11. 2023. u 14:07

SIRIJSKA vojska granatirala je danas jedno selo u provinciji Idlib na severozapadu zemlje i usmrtila najmanje devetoro ljudi, uključujući šestoro dece.

СИРИЈСКА ВОЈСКА ГРАНАТИРАЛА СЕЛО У ИДЛИБУ: Погинуло девет људи, укључујући шесторо деце

Foto: Printscreen

U minobacačkom napadu sirijske vojske stradali su meštani sela Kavkafin, u Idlibu koji su brali masline, saopštili su opozicioni aktivisti, prenosi AP.

Granatiranje ovog sela je najnovije kršenje primirja postignutog u martu 2020. godine uz posredovanje Rusije i Turske čije vlade podržavaju sukobljene rivalske strane tokom 12-godišnjeg sukoba u Siriji u kojem je do sada poginulo pola miliona ljudi.

Stotine ljudi su ubijene ili ranjene tokom proteklih godina u zbog brojnih kršenja primirja kojim je okončana višemesečna ofanziva Sirije u provinciji Idlib na severozapadu Sirije, poslednje veliko uporište pobunjenika.

Granatiranje farme prijavili su ratni posmatrači iz Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu i opoziciona Sirijska civilna odbrana poznata kao Beli šlemovi.

Provincija Idlib je dom za više od 4 miliona ljudi, od kojih su mnogi interno raseljeni zbog sukoba u Siriji koji je izbio u martu 2011. godine i opustošio velike delove te zemlje.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)