IZRAEL IPAK POPUSTIO: Danas biti oslobođena 42 Palestinca osuđena za terorizam

Tanjug

25. 11. 2023. u 12:34

IZRAELSKA zatvorska služba saopštila je da je primila spisak od 42 Palestinca osuđena za terorizam koji ce danas biti oslobođeni u okviru sporazuma sa Hamasom, dok će ta palestinska militantna grupa kasnije danas takođe osloboditi grupu talaca iz Gaze.

ИЗРАЕЛ ИПАК ПОПУСТИО: Данас бити ослобођена 42 Палестинца осуђена за тероризам

Foto Tanjug/AP

Ovo je drugi od četiri dana primirja u kojima se očekuje da će takve razmene biti sprovođene, uz mogući dodatni dan prekida vatre ukoliko Hamas pristane da oslobodi još talaca, prenosi "Tajms of Izrael".

Izraelska zatvorska služba potvrdila je da će zatvorenici pre puštanja na Zapadnu obalu ili u istočni Jerusalim biti prebačeni u zatvor Ofer na Zapadnoj obali radi medicinskih pregleda koje bi trebalo da sprovede Međunarodni crveni krst.

Navodi se da će oni biti pušteni na slobodu tek nakon što grupa talaca koje drži Hamas bude oslobođena i propisno identifikovana.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!