PORTPAROL HAMASA:Borbe sa izraelskom vojskom vode se od ulice do ulice u Pojasu Gaze

Tanjug

18. 11. 2023. u 00:00

ABU Obaida, portparol oružanog krila palestinske militantne grupe Hamas, Kasam brigada, izjavio je da se pripadnici te grupe bore protiv izraelskih vojnika "od ulice do ulice" u Pojasu Gaze, kao i da su u borbama uništili na desetine izraelskih vojnih vozila u poslednja četiri dana.

ПОРТПАРОЛ ХАМАСА:Борбе са израелском војском воде се од улице до улице у Појасу Газе

Foto Tanjug/AP

Borci Kasam brigada uništili su i stambenu zgradu u Beit Hanunu u kojoj su bile stacionirane izraelske specijalne snage, rekao je Obaida i dodao da su u urušavanju zgrade poginuli izraelski vojnici koji su bili unutra, prenosi Al Džazira.

Izraelska vojska još nije komentarisala napad ili bilo kakve žrtve.

Abu Obaida je dodao da su borci Hamasa na terenu i da "gone neprijateljske snage i njihova vozila od ulice do ulice".

On je opisao izraelsku raciju u bolnici Al Šifa kao "ratni zločin", a takođe je odbacio izraelske tvrdnje da Hamas deluje iz bolnica u Gazi kao "neosnovane laži".

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar