KIJEV PRODAJE ORUŽJE NA BLISKOM ISTOKU I TALIBANIMA Putin: Zapad hteo da porazi Rusiju na bojnom polju - sada pevaju drugu pesmu

Tanjug

03. 11. 2023. u 15:58

RUSKI predsednik Vladimir Putin rekao je danas da se "oružje koje prodaje Ukrajina proširilo svetom" i da Kijev prodaje oružje i talibanima.

КИЈЕВ ПРОДАЈЕ ОРУЖЈЕ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ И ТАЛИБАНИМА Путин: Запад хтео да порази Русију на бојном пољу - сада певају другу песму

FOTO: Tanjug/AP

- Priča se sada da je oružje iz Ukrajine došlo na Bliski istok. Naravno da je došlo, jer ga Ukrajina prodaje. A odatle, oružje može da se proda dalje. Kijev prodaje oružje i talibanima - rekao je Putin.

On je rekao da Rusija mora da zaštiti svoj narod, prvo na Krimu, a onda u, kako je rekao, "Donbasu i Novorusiji", preneo je TASS.

- Stavili su nas u situaciju u kojoj ne možemo da uradimo ništa drugo nego da pomognemo u odbrani ljudima koji žive tamo - rekao je Putin.

Zapadne zemlje planiraju da "poraze Rusiju na bojnom polju", ali smo ih "naterali da pevaju drugu pesmu", istakao je Putin.

- Gledano sa vojne tačke gledišta, ovde se radilo o potrebi da se porazi Rusija na bojnom polju. Sada pevaju drugu pesmu. To ne znači da treba da se ponašamo agresivno, ali znači da treba da budemo suvereni i nezavisni u svakom smislu te reči - rekao je Putin.

On je dodao da "što je Rusija jača, manje će njeni protivnici pokušavati da je isključuju iz međunarodnih organizacija".

- Što smo snažniji - ekonomski, vojno, u domaćoj politici - manje će ljudi pokušavati da nas isključe iz nekih organizacija. Opet, isključili su nas, ali su se pritom odrekli nečega - odrekli su se naših energetskih resursa. I, koji je rezultat - upitao je Putin i naglasio da Rusija neće biti "gasna stanica" nikome.

On još jednom osvrnuo i na Ukrajinu, rekavši da "Ukrajina ima najveći nivo korupcije na svetu".

- U Rusiji, istina, imamo mnogo problema. Mi, u Rusiji, i celom svetu, borimo se protiv korupcije, ali to kako Ukrajina živi s korupcijom, ne možete videti nigde u svetu - rekao je Putin.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)