"TADA ĆE POKRENUTI TREĆI SVETSKI RAT" Medvedev: Poljska u opasnosti od direktnog sukoba sa Rusijom i Belorusijom

Tanjug

02. 11. 2023. u 21:05

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je danas da bi akcije Poljske mogle dovesti do direktne konfrontacije sa Rusijom i Belorusijom i ''pokrenuti Treći svetski rat''.

ТАДА ЋЕ ПОКРЕНУТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ Медведев: Пољска у опасности од директног сукоба са Русијом и Белорусијом

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Poljska vojna jačanja i poljsko vojno prisustvo u Ukrajini mogu izazvati direktnu konfrontaciju između Varšave i Belorusije i Rusije - rekao je Medvedev za list „Ruska gazeta“. 

U ovom slučaju, kako je upozorio, saveznička grupa će dati adekvatan odgovor da spreči pretnje koje proizilaze iz "zlih ambicija poljskog establišmenta“.

Po mišljenju Medvedeva, ''nepromišljene akcije Poljske, ako ih njeni saveznici u NATO naglo podrže, mogu imati dalekosežne opasne posledice po ceo svet“. 

- I tada će Poljska ispuniti ulogu 'hijene' Evrope koja je pokrenula Treći svetski rat“, primetio je Medvedev.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024