IDF SAOPŠTIO: Kopnene snage probile prve linije odbrane Hamasa na severu Pojasa Gaze

Tanjug

01. 11. 2023. u 22:00

IZRAELSKE kopnene snage probile su prve linije odbrane Hamasa u severnom Pojasu Gaze, rekao je večeras portparol Izraelskih oružanih snaga (IDF) Danijel Hagari.

ИДФ  САОПШТИО:  Копнене снаге пробиле прве линије одбране Хамаса на северу Појаса Газе

Foto Tanjug/AP

-Planiranjem, preciznim obaveštajnim podacima i zajedničkim napadima sa kopna, vazduha i mora, naše snage su probile prve linije odbrane Hamasa na severu pojasa Gaze, rekao je Hagari.

Dodao je da „kopena operacija napreduje kako je planirano“.

Ranije danas komandant 162. divizije IDF brigadni general Icik Koen izjavio je da se izraelske snage nalaze duboko u Gazi, "na kapijama grada Gaze".

Koen je kazao da su u proteklih pet dana uništili veliki deo Hamasovih sposobnosti, napali njegove strateške objekte, svu njegovu lepezu eksploziva, njegove podzemne tunele i druge objekte koje su potpuno uništili.

Cena koja se plaća u ratu protiv Hamasa je teška i bolna, ali neophodna, izjavio je danas načelnik štaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Herci Halevi, nakon što je 15 izraelskih vojnika ubijeno u sukobima sa Hamasom prethodnog dana.

-Mi smo usred rata. Biće to dug rat i mi ćemo ga voditi do kraja. Mi smo proaktivni i borimo se protiv neprijatelja na njihovoj teritoriji, udaramo ih upravo na mestima gde su radili na svojim planovima i baš u oblastima odakle su dolazili teroristi, rekao je Halevi u svom obraćanju trupama IDF-a, prenosi Tajms of Izrael.

On je istakao da IDF napreduje po etapama i da deluje unutar teritorije neprijatelja.

-Do sada smo naneli velike gubitke neprijatelju i oštetili terorističku infrastrukturu. Tražimo, pronalazimo i ubijamo one koji su učestvovali u ubilačkom masakru nad nama i onima koji su ih poslali, naveo je on.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su u vazdušnom napadu na Pojas Gaze ubile komandanta Hamasovog protivtenkovske raketne grupe Muhameda Asara.

IDF je ranije naveo da je Asar odgovoran za sve Hamasove protivtenkovske raketne jedinice širom Pojasa Gaze, da je komandovao jedinicama u doba mira i pomagao njihovim aktivnostima u vanrednim situacijama“, piše Tajms of Izrael.

Izraelska vojska je navela i da su pod njegovom komandom izvedeni brojni raketni napadi na izraelske civile i vojnike.

Hamas nije potvrdio navode izraelske vojske.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene