ŠOLC O POMOĆI KIJEVU: Uveren sam da će EU doneti sve odluke da se obezbedi stabilnost Ukrajine

Tanjug

27. 10. 2023. u 16:17

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc izrazio je danas uverenje da će EU doneti sve neophodne odluke da se obezbedi stabilnost u Ukrajini, uprkos razlikama u stavovima koje postoje između pojedinih članica Unije.

ШОЛЦ О ПОМОЋИ КИЈЕВУ: Уверен сам да ће ЕУ донети све одлуке да се обезбеди стабилност Украјине

Foto: Profimedia

Imam utisak da ćemo doneti neophodne odluke za finansijsku stabilnost Ukrajine, rekao je Šolc nakon samita EU u Briselu, navodeći da misli da pojedina drugačija mišljenja zemalja članica neće uticati na konačnu odluku Unije, preneo je Rojters.

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je prethodno danas za mađarski državni radio da ne vidi razlog da Mađarska šalje novac svojih poreskih obveznika za podršku Ukrajini.

Novi slovački premijer Robert Fico zatražio je, tokom današnje debate sa drugim liderima EU o davanju pomoći u iznosu od 50 milijardi evra za Ukrajinu, garancije Unije da ta sredstva neće biti proneverena, saopštila je Ficova kancelarija.

Ukrajina je među najkorumpiranijim zemljama na svetu i zbog toga treba usloviti veliku finansijsku podršku garancijama da evropski novac (uključujući slovački) neće biti proneveren, istakao je Fico.

Fico je rekao da bi deo tih sredstava trebalo da bude namenjen za obnovu slovačke infrastrukturu duž njene istočne granice sa Ukrajinom, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)