SIJARTO ODLUČAN: Mađarski parlament će doneti suverenu odluku o članstvu Švedske u NATO

Tanjug

24. 10. 2023. u 15:34

MAĐARSKI parlament će doneti suverenu odluku u vezi sa ratifikacijom zahteva Švedske za članstvo u NATO, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto posle razgovora sa turskim kolegom Hakanom Fidanom.

СИЈАРТО ОДЛУЧАН: Мађарски парламент ће донети суверену одлуку о чланству Шведске у НАТО

FOTO: AP/Tanjug

Sijarto je, povodom podnošenja predloga zakona o članstvu Švedske u NATO na ratifikaciju turskom parlamentu, rekao da u Mađarskoj predlog zakona čeka na ratifikaciju više meseci, preneo je Rojters.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan podneo je u ponedeljak parlamentu na ratifikaciju nacrt zakona o kandidaturi Švedske za članstvo u NATO, saopštila je kancelarija turskog predsednika.

Tursko predsedništvo nije iznelo druge detalje. U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama navodi se da je Erdogan potpisao protokol o pristupanju Švedske NATO-u i da ga je prosledio parlamentu na usvajanje, prenela je Anadolija.

Švedska je zajedno sa Finskom podnela molbu za članstvo u NATO prošle godine, posle ruskog napada na Ukrajinu.

Finska je dobila zeleno svetlo u aprilu ove godine, dok su prijem Švedske kočile Turska i Mađarska. Budimpešta je ranije saopštila da će odobriti švedsko članstvo nakon što to uradi Turska.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!