NAZVALI JE TERORISTOM, PA MORALI DA JOJ SE IZVINE: Greta ponizila izraelsku vojsku

Novosti Onlajn

23. 10. 2023. u 07:34

IZRAELSKA vojska kritikovala je švedsku klimatsku aktivistkinju Gretu Tunberg nakon što je poslala poruku podrške Palestincima i složila se sa komentarom da se u Gazi sprovodi "genocid". Tunbergova je rekla da „svet treba da progovori i pozove na hitan prekid vatre, pravdu i slobodu za Palestince i sve pogođene civile”.

НАЗВАЛИ ЈЕ ТЕРОРИСТОМ, ПА МОРАЛИ ДА ЈОЈ СЕ ИЗВИНЕ: Грета понизила израелску војску

Foto: Melissa Renwick/The Canadian Press via AP

Klimatska aktivistkinja je takođe na svom Instagram nalogu podelila objavu na nalogu Palestine Speaks, u kojoj se tvrdi da se u Gazi dešava "genocid". Reč je o propalestinskom izveštaju, koji slavi smrtonosni napad Hamasa na Izrael pre dve nedelje. 

Objava Tunbergove govori o „besu zbog genocida u Gazi i represivnog državnog terora mnogih zapadnih zemalja protiv svakoga ko pokaže solidarnost sa Palestincima i deluje u njoj“. Arije Šaruz Šalikar, portparol izraelske vojske, govorio je za Politiko o kontroverznim postupcima aktivistkinje. 

Tunbergova je objavila ažurirano saopštenje

- Ko god se u budućnosti na bilo koji način identifikuje sa Gretom, po mom mišljenju, podržava terorizam. Jer ono što Greta radi, činjenica da se sada solidariše sa Gazom, a da ne kaže ni reč o masakrima Izraelaca, pokazuje da ona nije baš naklonjena Palestincima, ali gura teror Palestinaca ili Hamasa i Islamskog džihada pod tepih kao da ne postoji - naveo je on. 

On se potom izvinio zbog svojih izjava o pristalicama mlade aktivistkinje. 

- Progovorio sam iz dubokog osećaja bola i moje reči ne odražavaju moje lične stavove ili stavove IDF - naglasio je on. Posle toga, sama Tunbergova je izdala ažurirano saopštenje. 

- Naravno, mi smo protiv svake vrste diskriminacije i osuđujemo antisemitizam u svim oblicima. O tome se ne može pregovarati - istakla je ona. Nakon što je Izrael na napad Hamasa odgovorio nemilosrdnom kampanjom bombardovanja pojasa Gaze, širom Evrope su izbili propalestinski protesti. 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!