GALANT PREDSTAVIO 3 FAZE RATA: Nakon poraza Hamasa, Izrael će tražiti novi „bezbednosni režim“ u Gazi

P. Z. S. / timesofisrael.com

20. 10. 2023. u 15:29

MINISTAR odbrane Joav Galant izložio je izraelske ratne planove i ciljeve u pojasu Gaze, govoreći na sastanku komiteta za spoljne poslove i odbranu Kneseta u Tel Avivu.

ГАЛАНТ ПРЕДСТАВИО 3 ФАЗЕ РАТА: Након пораза Хамаса, Израел ће тражити нови „безбедносни режим“ у Гази

Foto Tanjug/AP

On je rekao da ciljevi uključuju eliminaciju terorističke grupe Hamas, uništavanjem njenih vojnih i vladinih kapaciteta i potpuno uklanjanje svake odgovornosti koju Izrael ima nad Gazom stvaranjem novog „bezbednosnog režima“ u pojasu.

Galant je kazao članovima odbora da će rat imati tri glavne faze. -Mi smo u prvoj fazi, u kojoj se odvija vojna kampanja sa [vazdušnim udarima], a kasnije sa [kopnenim] manevrom sa ciljem uništavanja operativaca i oštećenja infrastrukture kako bi se porazio i uništio Hamas, kaže Galant.

On istoiče da će druga faza biti nastavljena s borbama, ali slabijim intenzitetom jer će trupe tada raditi na „eliminisanju džepova otpora“.

-Treći korak biće stvaranje novog bezbednosnog režima u Pojasu Gaze, uklanjanje odgovornosti Izraela za svakodnevni život u Pojasu Gaze i stvaranje nove bezbednosne realnosti za građane Izraela i stanovnika područja oko Gaze, kaže on.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)